Blog - Latest News

Asociace developerů a odborné organizace apelují na vládu k řešení problémů digitalizace stavebního řízení

Platforma pro zdravý stavební zákon, která sdružuje významné expertní a profesní organizace, jako jsou Česká komora architektů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Hospodářská komora či Asociace developerů, se rozhodla veřejně vystoupit proti závažným problémům spojeným s digitalizací stavebního řízení. V dopise adresovaném prezidentu republiky, premiérovi a dalším klíčovým ministrům upozorňují na nefunkčnost a nepřipravenost zavedeného systému, který značně komplikuje práci stavebních úřadů a ohrožuje plynulost stavebních řízení v České republice.

Tento dopis, který zveřejňujeme na našich stránkách, detailně popisuje konkrétní problémy a kritická stanoviska zástupců měst a obcí po celé republice. Mnozí úředníci se potýkají s technickými chybami, nedostatečným školením a nejasnými postupy, což vede k frustraci a nárůstu protestů. Asociace developerů tak apeluje na vládu, aby se tímto kritickým stavem zabývala a přijala konkrétní opatření k nápravě, včetně transparentního zveřejnění informací o úpravách systému a harmonogramech jejich realizace.

Jsme přesvědčeni, že zveřejnění tohoto dopisu na našem webu přispěje k širší informovanosti veřejnosti a podpoří otevřený dialog mezi vládou a odbornou veřejností. Naším cílem je společně nalézt efektivní řešení, které zajistí hladký přechod na digitální systém stavebního řízení, jenž bude funkční, uživatelsky přívětivý a bezpečný.

Dopis k přečtení zde: 240731_Platforma_dopis digitalizace_FIN